Regula celor 6 persoane

Astăzi am ales să scriu despre cel mai eficient mod de a face networking cu oricine de pe GLOB. Are la baza regula celor 6 persoane.

Săptămâna trecută am finalizat cele mai recente 3 grupe de mastermind pe legile leadershipului cu 9 oameni minunați care mi-au devenit prieteni pe parcursul celor 10 întâlniri. La ultima întâlnire am avut iarăși un ”moment de revelație”. Așa numesc eu momentele în care descopăr că devin conștientă de ceva nou.

Îți împărtășeșc și ție acest moment, pentru că nu știi cum te poate ajuta pe viitor.

 

Regula celor 6 persoane

Acum ceva timp, am citit undeva de regula celor 6 persoane. Regula aceasta spune că între tine și orice altă persoană de pe globul acesta cu care îți dorești să interacționezi există maximum 6 pași sau 6 persoane între voi. Regula are la bază principiul SIX DEGREES OF SEPARATION (cele 6 puncte de separare).

Între un punct din imagine și orice alt punct există un lanț de maximum 6 puncte intermediare.

regula celor 6 persoane

Care este legătura dintre Charlotte Church & dictatorul Coreei de Nord?

Un exemplu concret este cel din imaginea următoare care demonstrează lanțul de 4 persoane (aici) între Charlotte Church și dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong-Il.

regula celor 6 persoane

Acum că noi cunoaștem regula celor 6 persoane, cum credeți că o putem folosi?

Vă invit să stați câteva minute și să vă gândiți la cineva cu care vă doriți să interacționați – orice ar fi – actor, solist, trupă, inginer, om de afaceri, lider spiritual etc. Dacă ați identificat acum persoana, vă invit de asemenea să faceți o muncă de cercetare și să puneți pe foaie care ar fi lanțul uman (cele max. 6 persoane) între voi și acea persoană la care v-ați gândit.

Acesta este un exercițiu de început – un exercițiu de imaginație și de cercetare. Și spun sincer că mă simt mai bine atunci când știu că pot avea acces sau pot interacționa oricând cu orice om de pe planetă, oricât de faimos este acel om.

Revenind la momentul meu de revelație, mi-am dat seama că eu prin faptul că sunt membru certificat John Maxwell Team sunt o verigă foarte importantă din lanțul acela de 6 persoane. Și vă spun de ce.

Eu organizez grupe de mastermind pe tema leadershipului ca FACILITATOR, ATENȚIE – nu ca expert în leadership. Eu, ca facilitator, pun la aceeași masă oameni interesați de subiectul prezentat, oameni care, poate, în mod normal nu ar fi ajuns niciodată să se întâlnească. Eu am FACILITAT întâlnirea lor.

De asemenea, eu,  alături de echipa John Maxwell Team International, punem la dispoziția voastră cele mai bune materiale și practici pentru dezvoltarea personală și pentru dezvoltarea profesională sau a afacerii voastre. Spun ”cele mai bune materiale și practici” pentru că sunt generate de cei mai buni din lume pe partea asta. John C. Maxwell este supranumit ”Leadership Guru” și conform Inc.com este top #1 leadership expert și lucrează direct cu companii din Fortune 500. Și pentru că John Maxwell este #1 pe leadership & comunicare (al 8-lea an la rând în 2016), el are o ditamai echipa formată  – din cine credeți? – din cei mai buni pe fiecare domeniu în parte. Iar noi ca membri certificați John Maxwell Team sunt antrenați, coach-uiți, mentorați de cei mai buni din lume pentru ca noi să vă livrăm vouă cele mai bune servicii de care suntem în stare.

Dar suficient spus legat de contextul scrierii acestui articol. Eu sunt o verigă în lanțul uman de 6 persoane între tine și #1 mondial pe leadership, John Maxwell și îți arăt în următoarea imagine care este lanțul pornind de la mine:

regula celor 6 persoane

Mădălina Ghinescu, membru certificat John Maxwell Team – Sorin Popa, președintele John Maxwell Team România – Paul Martinelli, președintele John Maxwell Team – John C. Maxwell, #1 leadership guru.

Pentru a face acest lanț unul extrem de util pentru tine și pentru ca tu să îți îmbunătățești viața personală, dar și profesională, te invit să mă incluzi și pe mine în cercul tău de cunoștințe pentru ca tu să ajungi la un moment dat să interacționezi direct cu John.

Doar 3 persoane pot fi între tine și John C. Maxwell!

Vă invit să lăsați un comentariu la acest articol și să vă spuneți părerea.

Care este persoana la care v-ați gândit pentru regula celor 6 persoane?

 

Mădălina

 

 

acest articol a fost publicat pe linkedin în aprilie 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *