Conectarea ne crește influența.

Primul pas să ne conectăm cu oamenii este mai întâi și mai întâi să comunicăm eficient. Iar comunicarea eficientă este cheia conectării cu oamenii.

 

Dar de ce să comunicăm eficient?

M-am gândit la 3 exemple pe care le-am experimentat:conectăm

1. Primul exemplu este să ne facem înțeleși. Nu ne vom face auziți în mulțime dacă nune înțelege nimeni, corect? Vi s-a întâmplat să discutați cu cineva și să aveți impresia că vorbiți limbi total diferite? (expetând cazul în care chiar vorbiți la propriu limbi diferite). Mie, ca developer, mi se întâmplă des să nu înțeleg cerințele clientului și nici el să nu înțeleagă soluțiile tehnice propuse de mine.

 

2. Al doilea exemplu este să nu plictisim atunci când comunicămconectăm

Vi s-a întâmplat vreodată să participați la o ședință sau la un eveniment unde speakerul avea ”darul” de a plictisi
audiența?

Eu am participat. Și îi dădeam dreptate lui Einstein când spune că timpul se scurge lent atunci când faci ceva care nu îți face plăcere.

 

3. Al treilea exemplu ca să ne conectăm eficient cu oamenii este să exprimăm exact care e intenția noastră.conectăm

Ca de exemplu, eu încă mai am perioade în care spun ceva ce nu ar trebui. Într-o zi, vrând să îi fac compliment unei colege și să îi spun cât de mult îmi place bluza ei, am spus ceva de genul: Cum de ți-ai luat bluza asta?

Replica nu a picat bine colegei, pentru că mi-a dat de înțeles că am jignit-o: Adică ce vrei să spui? Cum de mi-am permis să iau bluza asta?!

Mai drege-o dacă mai poți!

Ideea este că, noi ăștia novice într-ale comunicării mai facem și gafe și că ar fi bine să învățăm să le gestionăm înainte să fie prea târziu, nu?

 

Cum ne ajută comunicarea eficientă să ne conectăm cu oamenii?

În primul rând un bun comunicator iese în evidență de fiecare dată. Îl recunoaștem în prietenul care e în centrul grupului și spune glume, îl recunoaștem în colega ce face prezentări memorabile, îl recunoaștem în speakerul de pe scenă care emoționează, îl recunoaștem în mama care știe cum să discute cu copilul ei.

Să recunoaștem că persoanele care comunică eficient sunt carismatice și țin cont de ceilalți. Și atunci când ții cont de ceilalți și ceilalți observă asta, implicit îți crește influența ta în jurul lor.

 

Voi cum vă asigurați că vă creșteți influența pozitivă asupra oamenilor?

Eu am grijă să le ofer încredere, curaj și sprijin pentru orice își doresc să realizeze. Uneori oamenii doar de asta mai au nevoie – de cineva care să îi încurajeze.

 

În continuare, te invit să parcurgi pasul 2 din modulul de conectare.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail