Îți pasă de mine?

Aminteam în pasul 1 că atunci când noi comunicăm eficient, ne conectăm cu oamenii, iar atunci când ne conectăm cu oamenii, ne creștem și influența asupra lor. Iar influența asupra lor crește atunci când ne pasă sincer de oameni.

Cum ne asigurăm că ne creștem influența asupra oamenilor?

Influența noastră crește atunci când ne concentrăm pe ceilalți în procesul nostru de comunicare. Nu când suntem atenți numai pe ce anume vrem să comunicăm NOI.

Ți s-a întâmplat vreodată să stai de vorbă cu cineva și în timp ce persoana din fața ta vorbește, tu să ai deja pe vârful buzelor replica pe care urmează să o dai? Mie mi s-a întâmplat de multe ori. Eram pe principiul: Hai, termină-ți replica odată ca să-ți spun ce am EU de zis.

Mi-am dat seama că în astfel de momente, nu țin cont deloc de cel cu care vorbesc. Sunt foarte mult atentă la a-mi exprima cu orice preț opinia. Iar această practică mă împiedică să mă conectez cu acea persoană.

De ce ar dori cineva să se conecteze cu mine atunci când eu mă concentrez doar pe ce am eu de zis?!

Tu ai face asta?

Când vine vorba de conectare cu oamenii, cele mai mari șanse le ai atunci când le arăți că îți pasă de ei. Învinge-ți egoul și ține cont de ei. Ai mai multe șanse să creezi relații atunci când îi pui pe ceilalți în față, decât atunci când ești tu persoana aceea arogantă și plină de ego.

Nu?

Bun, dar cum arăt că îmi pasă de oameni?

  • Arată-te sincer interesat de ei și de ceea ce au ei de spus.
  • Ascultă-i.
  • Continuă conversația, punându-le întrebări.
  • Ține-le minte numele.
  • Oferă-le încredere, sprijin.
  • Fă-i să se simtă ca superstaruri.
  • Adaugă-le valoare

(sunt doar câteva exemple)

Uită-te la lista de mai sus. Nu ți-ar plăcea ca atunci când stai de vorbă cu cineva, acea persoană să îți arate că îi pasă de tine? Eu știu sigur că mi-ar plăcea. De aceea, decât să aștept să vină acea persoană 1 la 1 milion care să corespundă descrierii, am decis să încep eu să mă comport așa cu oamenii cu care interacționez. Și am rămas surprinsă să descopăr vizibil cât de rapid mă conectez cu oamenii.

 

Tu cum faci ca să adaugi valoare oamenilor cu care interacționezi?

 

În continuare, te invit să parcurgi pasul 3 din modulul de conectare.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail