Conectarea înseamnă mai mult decât simple cuvinte

În pasul 3, conectarea înseamnă mai mult decât simple cuvinte.

În pasul 2, am făcut trecerea de la a înceta să ne mai concentrăm pe ce avem noi de zis și să ne concentrăm pe cel cu care discutăm.

Dar dacă această schimbare are repercusiuni? Cumva noi exprimăm vizual faptul că nu ne convine să facem această trecere?

Gândește-te la următorul citat:

 

Dacă fața ta oricum va ”vorbi” pentru tine,  ai putea cel puțin să transmiți ceva pozitiv.” – John C. Maxwell

Cât de mult contează cuvintele?

Specialiștii spun că în procesul de comunicare se ține cont de cuvinte doar 7%, restul reprezentând limbajul non-verbal și limbajul para-verbal.

Așa că dacă tot contează mai mult mimica noastră și tonul vocii mai mult decât cuvintele, de ce să nu avem grijă ceea ce exprimăm.

De curând mi-a spus un coleg de serviciu că eu sunt extrem de expresivă și atunci când nu-mi convine, se citește imediat pe fața mea.

Mie mi se pare foarte bine. Așa sunt autentică.

Dar ce ne facem atunci când fața noastră exprimă și atunci când nu ne dorim asta?

De exemplu – (revin la îmbrăcăminte, ce să fac dacă sunt femeie :D) – atunci când o colegă cu care vrem să ne conectăm intră în birou cu o bluză care nu îi vine deloc bine. Ce facem în prima secundă? Eu știu clar că nasul meu se va strâmba. CLAR! Dacă nu reușim să ne stăpânim limbajul non-verbal, să avem în vedere să nu arătăm acea mică grimasă acelei colege. Pentru că dacă s-ar întâmpla asta, clar nu ne-am mai conecta cu acea colegă.

Nu o să intru la acest exemplu în detalii. Să îl acceptăm ca exemplu și atât.

 

Ce ”spune” fața ta despre tine?

Uită-te în oglindă și analizează-te imparțial. Ce ”spune” fața ta despre tine?

Dacă nu exprimi ceea ce-ți dorești, vezi cum ai putea să te prezinți astfel încât să te ”citească” ceilalți așa cum vrei tu.

Poate este nevoie să zâmbești mai mult. Fă asta.

În continuare, te invit să parcurgi pasul 4 din modulul de conectare.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail