Conectarea presupune o doză de energie

În pasul 4 discutăm puțin despre ce presupune conectarea și anume Conectarea presupune o doză de energie.

În pasul 3, discutam despre ce anume ”spune” fața noastră despre noi. Sper că ai făcut exercițiul, da? Dar ca atât ca să faci exercițiul, să faci schimbările pe care le-ai identificat și să te mai și conectezi cu oamenii, presupune efort și intenție.

Atunci când ne conectăm cu oamenii, conectarea nu apare de la sine. Dacă ar fi așa, ne-am conecta cu oamenii și dacă am sta într-un colț și nu am interacționa cu nimeni. Ne conectăm în acest mod cu cineva? Eu mă îndoiesc.

Dacă nu apare de la sine în mod natural, atunci conectarea este o acțiune intenționată. Și întotdeauna ce este intenționat, presupune și o doză de efort din partea noastră.

Haide să avem în vedere cum se conectează specialiștii în comunicare.

pasul 4pasul 4

Sunt câteva aspecte pe care deja le-am discutat la pașii anteriori. Ca de exemplu, speakerii buni (și care se conectează cu ceilalți) transmit respect, se concentrează pe oameni, sunt carismatici.

Crezi că toate aceste aspecte sunt naturale? Da, pot fi și abilități naturale, dar marii speakeri spun că ele se pot și dobândi. Dar numai cu intenție și efort. Nu poți râde de tine, atunci când tu încă nu ești confortabil cu tine. (Apropo, ce ai face dacă te-ai dezechilibra și ai cădea ușor în fund în fața unor oameni? Te-ai gândit cum să reacționezi?)

Poate nu ești un bun povestitor ca să bifezi pe listă și spusul poveștilor. Dar asta nu înseamnă că nu poți să îți alegi o poveste pe care să te înveți să o spui bine. Eu am exersat de vreo 5 ori până să spun cuiva cum trebuie peripețiile de la Barcelona din 2015.

Deci, te simți pregătit să depui puțin efort în direcția conectării cu oamenii?

Ce poți face astăzi intenționat ca să te conectezi cu oamenii?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail