Conectarea este o abilitate ce poate fi dobândită

În pasul 4 am discutat despre factul că este nevoie de o doză de energie ca să ne conectăm cu oamenii. Conectarea este o acțiune intenționată.

În pasul 5 ne adresăm întrebarea: Conectarea este o abilitate înnăscută sau poate fi dobândită?

 

Ca să răspund sincer și rapid, dacă nu ar fi o abilitate care se poate dobândi, atunci de ce mai fac eu această serie de pași? 🙂

Ca să dezvolt puțin ideea, îți spun că tot ceea ce eu prezint în acest mic training sunt lucruri testate de mine. Ca trainer John Maxwell Team, am acces la materiale de foarte bună calitate și la practicile și coaching-ul specialiștilor cunoscuți global.

Eu pun la dispoziția ta informații pe care le poți găsi oriunde, doar că ceea ce îți prezint eu este testat mai întâi de mine și analizat.

Îți prezint rezultatele mele de până acum.

Eu sunt o persoană la bază introvertită – adică stăteam în acel colț de cameră și îmi doream să nu mă bage nimeni în seamă. Între timp, am învățat să îmi dezvolt abilitatea de a interacționa cu oamenii și am ieșit din carapace. Dar asta nu înseamnă că nu am depus un adevărat efort.

Mi-am dat seama că am nevoie și de beneficiile unui introvert și de cele ale unui extrovert. Așa că acum le am pe amândouă.

 

Din 2015 mă antrenez să devin un speaker cu influență. Dar așa cum spune Emerson, toți (marii) speakeri(i) au fost varză la început. Și Les Brown recunoaște asta, și Nick Vujicic la fel. Și eu sunt super la început, dar sunt cu un pas înainte față de cum eram acum 2 ani când tremuram atunci când vorbeam cu mai mult de 5 persoane.

 

Dar asta s-a schimbat. Și primul meu discurs l-am avut în fața unei săli cu vreo 30 de persoane. Iar la următoare ediție de la Speakers Club, deja eram stăpână pe situație. Cum vi se pare progresul?

But enough about me! Let’s talk about you!

Ce ai de gând să faci începând de azi ca să te conectezi mai bine și mai eficient cu oamenii?

Poți alege și ceva din lista de pași pe care am enumerat-o la acest mic curs de conectare.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail