La pasul 5 spuneam de conectare că este o abilitate care poate fi și dobândită, nu doar înnăscută și că toți marii speakeri au fost speakeri slabi la început. Trebuie să începi de la zero cumva, nu?

La pasul 6, trecem mai departe și spunem că unul dintre secretele succesului în conectare să în găsirea common ground-ului.

Când vrem să ne conectăm cu oamenii, să avem în vedere să identificăm ce avem în comun cu acea persoană.

Dale Carnegie în cartea ”How to win friends and influence people” & John Maxwell în cartea ”Everyone communiates” spun același lucru – GĂSEȘTE LUCRURILE COMUNE CU CEILALȚI, pune preț pe ele în discuția ta și vei observa cât de ușor este să te conectezi cu oamenii.

Dar ai mare grijă la barierele care pot apărea în procesul de conectare. Una dintre bariere este atunci când faci presupuneri.

Mie mi s-a întâmplat de multe ori să fac presupuneri și s-a cam întors împotriva mea. De exemplu – am stricat o prietenie pe baza faptului că eu am presupus că prietena mea venea la mine atunci să-mi ceară bani. I-am reproșat asta de față cu mulți oameni și m-am mai și răstit la ea. Doar că ea venise la mine cu un cu totul alt scop.

Ce bine ar fi dacă, așa cum spuneam în pasul 1, nu ne-am mai concentra pe ce avem noi de spus și, așa cum am spus în pasul 3, am avea grijă și la limbajul nostru non-verbal. Lucrurile ar fi mai simple, nu am face presupuneri absurde și nu am avea nimic de pierdut. Măcar să lăsăm omul să ne zică el intenția lui înainte, nu?

Tu când ai făcut ultima dată presupuneri despre cineva și te-ai înșelat?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail